tisdag 18 februari 2014

Ny topp på Kristdemokraternas kommunlista i Växjö

Kristdemokraternas valberedning i Växjö har idag skickat ut sitt förslag på kommunlista, till sina medlemmar. Växjöpolitik har tagit del av förslaget nu i kväll. Inte helt oväntat toppas listan av Jon Malmqvist, som blev ny ordförande för Kristdemokraterna i Växjö för en knapp vecka sedan. Två på listan är partiets vice ordförande, Camilla Albinsson och trea är den tidigare riksdagsledamoten Olle Sandahl.

Anna Zelvin är fyra på förslaget, Patrik Mrad är femma och Bertil Olsson är sexa. Gustaf Bergström, idag ordförande för överförmyndarnämnden i Växjö är sjua och Åsa Björkman är åtta. 

Kristdemokraternas ordförande i Växjö är nöjd med listan, att de trots allt strul fått ihop en lista med 23 namn.
- Det finns en poäng och är en styrka att vi kunnat få ihop en lista med så många namn, med tanke på vad som hänt. En del var planerade sedan innan men vi har fått göra en del omkastningar, säger Jon Malmqvist när Växjöpolitik pratar med honom i kväll.

- Nu är vi i en speciell situation och har en stor utmaning framför oss. Då vi inte har några arvoderade politiker med på listan måste vi göra allt arbete själva och kommer inte kunna lägga lika mycket tid som en arvoderad politiker kunde gjort. Det blir mer som en gräsrotskampanj, fortsätter Jon Malmqvist.

Nomineringskommittén har bestått av Bertil Olsson, Lars Melin och Camilla Albinsson. Nu är hon föreslagen till plats två, hur ser du på det?
- Vi är ett litet parti och nu är vi färre än vi var tidigare. Då är det inte så många som har god bild av partiet och av medlemmarna, de måste bli en av de aktiva. Det blir svårt att komma ifrån. Sen utgår jag i att hon inte deltagit i processen av henne själv, svarar Jon Malmqvist.

Camilla Albinsson säger till Växjöpolitik att hon inte deltagit i beslutet av sig själv, utan det har skötts av andra i nomineringskommittén.
- Jag har suttit med i arbetet och deltagit i diskussionerna men andra har beslutat. Detta är dock bara ett förslag, det är stämman som sen avgör hur listan ska se ut, säger Camilla Albinsson när Växjöpolitik når henne.

Kristdemokraterna har idag två mandat i kommunfullmäktige i Växjö. Vid förra valet toppades listan av René Jaramillo som idag är ledamot av kommunstyrelsen och ordförande för gymnasienämnden. Han valde dock att hoppa av sedan partiet föreslagit och valt in Lena Johannesson på partiets lista till både riksdagen och till regionen. I samma veva hoppade även ersättaren i kommunstyrelsen Lars Melin av och partiets gruppledare i kommunfullmäktige Eduardo Rossel valde också att lämna. Lena Johannesson finns inte med på dagens förslag från valberedningen.

Den 24 februari har Kristdemokraterna nomineringsstämma och antar sin kommunlista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar