tisdag 18 februari 2014

Nya parkeringar för att hjälpa cityhandeln i Växjö

För att underlätta för handeln i Växjö city har Växjö kommun genomfört flera förändringar för att det ska bli lättare att parkera bilen. Sedan tidigare är det bland annat avgiftsfritt att parkera efter kl 12 i zon 1 på lördagar. För att underlätta ytterligare inför Växjö kommun nu sju korttidsparkeringar.

- Vi vet att parkeringsfrågan är av största betydelse för handlarna i centrum och deras kunder. Av den anledningen har vi sedan tidigare gjort parkeringen avgiftsfri efter kl. 12.00 på lördagar i zon 1 och nu tar vi steget vidare, säger Anna Tenje (M), ordförande i tekniska nämnden i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Syftet med de nya korttidsparkeringarna är att underlätta för handeln i citykärnan så att centrumhandeln kan utvecklas och stärkas. De nya korttidsparkeringarna är 15-minutersparkeringar och finns på Västra Esplanaden, Västergatan, Norrgatan, Kungsgatan och vid Båtsmanstorget.

Butikerna i city är positiva till de förändringar som nu genomförs och att de säger att detta efterfrågats länge.

- Vi ser väldigt positivt på detta. Vi vet ju sedan tidigare att parkeringstillgängligheten är av väsentlig betydelse och korttidsparkeringar är något som många efterfrågat, säger Jenny Rungegård på Växjö Citysamverkan i pressmeddelandet från Växjö kommun.

1 kommentar: