söndag 9 februari 2014

Schöldberg & Martin i topp hos Centerpartiet

Centerpartiet i Växjö träffades idag i för att hålla årsmöte och nomineringsstämma, för att anta en ny kommunlista. Precis som för Miljöpartiet, har Centerpartiet valt en lista som skiljer sig mycket från valet 2010. Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Per Schöldberg valdes till plats ett följt av nykomlingen Johanna Martin på plats två. Tre på listan blev Jan Pyrell och Eva Johansson blev vald till plats fyra. Centerpartiet har idag fyra mandat i Växjö kommunfullmäktige.

Per Schöldberg stod på plats 16 vid förra valet. Men då Gunnar Elm lämnade posten som 2e vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd under mandatperioden, övertog Schöldberg hans plats. Per Schöldberg sitter idag inte i kommunfullmäktige med han är ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott och ordförande för kommunens personal- och organisationsutskott. Han är även ordförande för Centerpartiet i Kronobergs län.

Johanna Martin är nykomling inom kommunpolitiken. Hon har idag inga politiska uppdrag i Växjö men har lång erfarenhet från den politiska hetluften då hon tidigare arbetat som pressekreterare åt både Maud Olofsson och Annie Lööf.

Jan Pyrell som står på plats nummer tre är idag ledamot av kommunfullmäktige och ordförande för det kommunala bostadsbolaget Växjöbostäder. Eva Johansson är också ledamot av kommunfullmäktige, ledamot av kommunstyrelsen och ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott, men hon är även gruppledare för Centerpartiet i Växjö. Hon fick flera av sina uppdrag vid årsskiftet då Malin Adell Kind, efter en tid av turbulens, valde att lämna politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar