tisdag 18 februari 2014

Svanberg (S): Jag känner ingen revanschlusta!

Som Växjöpolitik rapporterade om tidigare  har Socialdemokraterna i Kronobergs län, idag på förmiddagen, presenterat sitt förslag till ny regionlista. Charlotta Svanberg (S) som lämnar rollen som kommunalråd i Växjö och kommunpolitiken helt efter valet och är föreslagen till plats tre på partiets regionlista.

Hur känns det att bli föreslagen till toppen på er regionlista?
- Det känns hedrande och jag är glad. Kommer bli ett roligt gäng att jobba med. Jag tycker det är viktigt med en bra start för att stärka oss som region, säger Charlotta Svanberg till Växjöpolitik.

Vilka blir de viktigaste frågorna för dig att driva i valet?
- Regional utveckling och sjukvård är viktigast. För mig, med min bakgrund, är det viktigt att stärka samarbetet mellan kommun och landsting. Människor ska inte behöva falla mellan stolarna och framför allt måste psykriatrin stärkas. När man är som skörast ska man få hjälp inom rimlig tid. Personalpolitiken är också väldigt intressant för mig. Det är viktigt att kunna vara en bra arbetsgivare för att kunna rekrytera i framtiden.

Hur känns det att gå från Växjö kommun till den nya regionen? Är du revanschsugen?
- Jag har aldrig riktigt trott att det skulle bli riksdagen för min del och kommunen lämnar jag frivilligt. Så det har liksom inte funnits någon revanschlusta. Snarare en genuin glädje över att någon "vill ha mig" och tror att jag kan göra ett bra jobb, avslutar Charlotta Svanberg till Växjöpolitik.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Tycker att du har en bra blogg, men skulle du inte kunna göra den lite mer stilren? :) Skulle öka graden av seriositet och användarvänlighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vem du nu än är.

   Jag gör gärna om, förslag tas tacksamt emot.

   Radera