söndag 9 mars 2014

Moderatpolitiker får sin post stulen

Många av våra aktiva politiker utsätts ständigt för hot och trakasserier och flera politiker i Växjö har genom åren vittnat om vad de blivit utsatta för. Den moderata politikern Åza Brennander i Växjö är en i raden som utsatts och igår upptäckte hon att hon fått sin post öppnad och att innehållet stulits.- Det är helt sjukt, säger Åza Brennander när Växjöpolitik ringde upp henne i går lördag. Jag skulle ta in posten igår, när jag varit ute med hunden. Ser då att jag fått ett brev från Expressen. När jag tar upp det märker jag att det är öppnat och att det är tomt, fortsätter Åza Brennander.

- Någon har alltså tagit min post, förmodligen i fredags, öppnat brevet, tagit innehållet och sedan bemödat sig med att lämna tillbaka kuvertet, säger Åza Brennander.

Har detta hänt tidigare?
- Ja det har tidigare hänt att jag inte har fått inbjudningar till olika event och liknande. Inbjudningar som jag vet har skickats till mig. Så jag har ju misstänkt att något inte står rätt till, svarar Åza Brennander.

Vet du vad som var i kuvertet?
- Jag blev intervjuad av en reporter på Expressen för en av deras bilagor. Så jag ringde upp reportern och frågade vad som skickats. Jag fick då till svar att det skulle legat en bilaga till Expressen i kuvertet, säger Åza Brennander.

Hur tänker du gå vidare? Tänker du polisanmäla?
- Jag har inte hunnit och tänka så  långt än. Men givetvis måste jag ju polisanmäla. Det har varit lite andra småsaker som också hänt så jag borde nog höra av mig till polisen, säger Åza Brennander till Växjöpolitik.

- Jag blir så förbannad, det är så tråkigt och obehagligt. Uppenbarligen är det nån som springer runt här vid mitt hem och går igenom min brevlåda. Personen vill ju att jag ska veta att personen finns, annars skulle inte det tomma kuvertet lämnats tillbaka, avslutar Åza Brennander.

Åza Brennander är kommunpolitiker i Växjö. Hon har politiska uppdrag i både Miljö- och hälsonämnden och i gymnasienämnden. Hon är dessutom ansvarig för Moderata kvinnor i Växjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar