onsdag 5 mars 2014

MP: Återinför gratis parkering för miljövänliga bilar

Fram tom 2012 kunde bilister som körde miljöbilsklassade bilar parkera gratis i zon 2 i Växjö och from 2013 ändrades reglerna för vilka typer av miljöbilar som får gratis parkering. Miljöpartiet kräver idag i en motion, till Växjö kommunfullmäktige som Växjöpolitik tagit del av, att det återinförs gratis parkering för bilar som körs på fossilfria bränslen.

Lars Edqvist, som författat motionen, skriver att det fram tom 2012 fanns 1698 miljöbilar i Växjö som hade tillstånd att parkera gratis, i februari 2014 var den siffran nere på 12 stycken.

Motionären skriver vidare att när Alliansen införde hårdare regler för att få parkera gratis i Växjö var motivet att de ville uppmuntra Växjöborna att köpa de absolut renaste bilarna, i praktiken bara elbilar. Att det bara finns 12 sådana bilar i hela kommunen visar att den strategin inte har fungerat.
 
Miljöpartiet kräver att det återinförs gratis parkering i zon 2 för bilar som drivs med biogas, el och etanol.

1 kommentar:

  1. Vore det inte bättre för miljön att sänka priset på bussbiljetter? Då kanske folk hade åkt kollektivt istället för att köra bil. Att intala sig att en Toyota Prius är renare än en Vw Golf sett till det totala (tillverkning, körsätt etc.) är en bra ursäkt att gömma sig bakom, när man blir sur för att man inte får parkera gratis i stan. Trots att du köpt en bil, som fram till dess att de nya reglerna trädde i kraft, räknades som en miljöbil.....

    SvaraRadera